Afbeelding
Foto: Intervisual Studio/ Lorenzo Derksen

Vrouw verdronken man dankt strandwachten voor redden zoon

De Duitse man die zaterdag verdronk bij paal 15, was samen met zijn zoon in een mui terechtgekomen. Dat laat een woordvoerder van de strandwachten weten.

De 50-jarige man uit de regio Steinfurt in Noordrijn-Westfalen (Duitsland) was samen met zijn zoon en een vriend van de familie in het water aan het spelen. "Er was een gele vlag en zij stonden tot het middel in het water. Dat is toegestaan en er heeft niemand wat verkeerd gedaan. In één seconde raakten vader en zoon in een mui. De strandwachten zijn er direct heengesneld en zijn begonnen aan een lijnredding. Eerst gingen ze naar de 10-jarige jongen toe, omdat die het meest in paniek was. Toen die gered was, gingen de strandwachten naar de vader. Die was inmiddels ook in paniek en ging één keer kopje onder. Hij heeft water binnengekregen en is daarop buiten bewustzijn geraakt. De KNRM was er inmiddels ook al, aangezien we direct groot alarm hebben geslagen. We wisten direct dat dit serieus was. De reanimatie is aan boord al begonnen", vertelt de voorlichter van de strandwachten.

Bij de reddingspoging kwamen diverse hulpdiensten in actie, waaronder de strandwachten, KNRM (met het kusthulpverleningsvoertuig en te water), politie, traumahelikopter en ambulance. "Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan. Het is een tragische gebeurtenis, waarbij iedereen zijn werk heeft gedaan. De moeder van de jongen is apart nog bij ons geweest om ons te bedanken voor het redden van haar zoon. De familie is nog bij paal 15 langsgekomen met een doos Merci, dat zegt denk ik wel genoeg. Ondanks de inzet van iedereen, was het helaas niet genoeg."