Veel belangstelling nieuwbouw centrum

De geplande nieuwbouw in het centrum van Den Burg kan rekenen op de nodige belangstelling.

Van de tien appartementen die aan de Groeneplaats moeten komen, zijn er inmiddels negen verkocht (al dan niet onder voorbehoud) en één staat er nog te koop. Dat heeft makelaar Hans van Es van de Texelse Makelaars desgevraagd laten weten. De Texelse Makelaars verzorgt namens aannemingsbedrijf A. Tuin in Den Helder de verkoop van de appartementen en de winkel- en horecaruimten die aan de Groeneplaats worden gerealiseerd. Zowel Texelaars als mensen van de overkant hebben zich voor de appartementen gemeld. De appartementen kosten tussen de twee en de 3,5 ton.

Voor de winkel- en horecaruimten is eveneens de nodige belangstelling. Makelaar Paul van Heerwaarden laat weten met diverse partijen in gesprek te zijn. De belangstellende partijen zijn op het moment voor zichzelf aan het bekijken in hoeverre plannen technisch dan wel financieel haalbaar zijn. Van Heerwaarden spreekt van een gezonde belangstelling voor de ruimten. Er is bijna vijfhonderd vierkante meter winkel- en horecaruimte beschikbaar.

De nieuwbouw komt naast het Polderhuis en steekt deels de Groeneplaats op, waardoor de Groeneplaats en de Vismarkt in feite weer twee van elkaar gescheiden pleinen worden. De nieuwbouw bestaat uit vijf gebouwen die samen één complex vormen. Tuin sprak eerder de verwachting uit in november met de nieuwbouw te kunnen beginnen. Het werk neemt ongeveer een jaar in beslag.