Provincie let scherp op Texelhopper

De provincie houdt de voortgang en de uitvoeringskwaliteit van de Texelshopper scherp in de gaten.

Dat heeft een woordvoerder van de provincie Noord-Holland desgevraagd laten weten naar aanleiding van de problemen die er sinds 22 juli met de Texelhopper zijn geweest. Volgens de provincie, verantwoordelijk voor het openbaar busvervoer, heeft Connexxion de provincie meteen op de hoogte gebracht toen duidelijk werd dat er technische problemen waren met het nieuwe reserveringssysteem.

De vervoersmaatschappij liet eind vorige week weten rit-aanvragen te gaan combineren en dat er tijdvakken kwamen voor populaire bestemmingen. Connexxion hoopt dat het reserveren van een Texelhopperbusje daardoor weer beter gaat.

Als gevolg van de problemen met het nieuwe reserveringssysteem moesten reizigers sinds 22 juli soms lang wachten of was het lastig om te reserveren. Een toerist verhaalde op Facebook hoe de vakantietijd opging aan bellen, wachten, ergeren en luisteren naar verklaringen waarom het misging. Een Texelaar die een Texelhopper probeerde te reserveren, liet weten dat 'de Texelhopper nieuwe stijl' hem voorlopig ook niet meer ziet.