Afbeelding
Foto:

Duitse Simon and Garfunkel De Koog

Milou & Flint, een Duits duo dat naar eigen zeggen 'poëziepop' maakt, speelt zaterdag 11 augustus om 21:00 uur in dorpshuis De Hof in De Koog.

In Duitsland heeft de formatie al de nodige harten veroverd. In september 2017 kwam hun nieuwe album "Blau über grün " uit. De muziekredacteurs van verschillende bladen van "Brigitte" tot "Elle" noemen de twee een verrijking van de Duitstalige muziekscene en beschreef hun muziek als "Romantisch à la Simon & Garfunkel" met " zinnenprikkelende Duitse teksten" (Elle).

In feite hebben Milou en Flint veel plezier bij het verzinnen van verhalen en van daaruit muziek te spelen die een glimlach oproept bij hun publiek en bij zichzelf. Uitzonderlijke instrumenten of alledaagse geluiden te laten horen in hun muziek is hun specialiteit. Ook op hun tweede album gebeurt dat. Papieren zakken ritselen, kachels ratelen en zelfs de elektrische meter in de thuisstudio gebruiken zij om hun muziek een extra dimensie te geven. Live bespelen de twee verschillende instrumenten, zoals piano en gitaar, cello, trompet, accordeon en kleine trommels.

Dit concert wordt georganiseerd door "Touristenseelsorge Texel" van het Bisdom Essen. De toegang is gratis.