De cover van Hometown, de liefdesroman van Astrid Witte.
De cover van Hometown, de liefdesroman van Astrid Witte.

Hartstocht Hometown

Met drie jeugdboeken timmert de Texelse Astrid Witte behoorlijk aan de weg. Ze wil ook graag voor volwassenen schrijven. Het resultaat is de liefdesroman "Hometown". Ongecompliceerd, maar wel zoals we van haar gewend zijn met een boodschap.

Geen aflevering uit de Bouquetreeks, vol harstocht en verleiding in een omgeving van glamour. Wel een liefdesverhaal waarin twee totaal verschillende werelden elkaar ontmoeten. Het voert de hoofdpersoon en docente Engels in wording vanuit haar beschermde en luxe leventje naar de primitieve wereld van het afgezonderde stadje Hometown. Ze valt daar als een blok voor Finn, de man op het paard die één is met de natuur. Hij weet niet goed wat hij aan moet met deze buitenstaander die zijn hart sneller doet kloppen, maar die niet past in de afgesloten wereld waarin hij leeft.

Ook zij, een wereldwijze meid die verdwaald in de natuur wordt gered door deze "prins op het witte" paard. Op wie ze verliefd wordt, maar die eigenlijk niet past in haar wereld. Maar ze kan hem niet uit haar hoofd zetten. Ondanks dat hij haar duidelijk maakt dat buitenstaanders niet erg gewenst zijn, gaat ze op zoek naar het dorp. Ook hij denkt tot zijn ergernis aan niets anders dan Dahla, maar hij ziet geen toekomst voor zich met een meid die van buiten komt.

Hij wil voor geen goud zijn dorp verlaten en denkt niet dat zo'n wereldwijze meid daar zou kunnen wennen. Toch treffen ze elkaar opnieuw en als hun harten voor elkaar opengaan, komen ze voor een moeilijke keus te staan. Volg je hart, is het motto dat van toepassing is op 'Hometown', een soort variant op "Het kleine huis op de prairie". Liefde kan bergen verzetten. Vlot geschreven, met veel aandacht voor de emoties van de hoofdpersonen leest het voor de liefhebbers van het genre gemakkelijk weg, mits je als lezer niet te lang stilstaat bij de vele vragen die voorbij komen.