Whitney Houston overleed in februari 2012 op 48-jarige leeftijd.
Whitney Houston overleed in februari 2012 op 48-jarige leeftijd. Foto: Filmfoto

'Whitney' eenmalig in Cinema Texel

In Cinema Texel is donderdag om 21:30 uur eenmalig de film Whitney te zien, een eerbetoon aan de in 2012 overleden zangeres Whitney Houston die op die dag 55 jaar zou zijn geworden.

Whitney Houston brak meer records in de muziekindustrie dan enig andere zangeres in de geschiedenis. Met meer dan 200 miljoen albumverkopen wereldwijd was zij de enige artiest die met zeven opeenvolgende singles de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten bereikte. Ze schitterde ook in verschillende blockbuster-films voordat haar carrière plaatsmaakte voor grillig gedrag, schandalen en haar dood op 48-jarige leeftijd. Deze documentaire is een portret van Whitney Houston en haar familie en werpt een nieuw licht op het levenspad van Houston.

Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Oscarwinnaar Kevin MacDonald een kijk in het leven van Whitney Houston, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen door wie zij gedurende haar carrière omringd werd.

Het is de eerste Whitney Houston-documentaire die officieel is goedgekeurd door de erfgenamen. De docu bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van Houston, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews.