Texelhopper ligt weer volop onder vuur

Mensen die lang moeten wachten voordat ze worden opgehaald, busjes die helemaal niet arriveren, een site waar het lastig reserveren is en langere ritten dan voorheen.

Het is een greep uit de klachten over de Texelhopper die weer veelvuldig klinken sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling in het openbaar vervoer anderhalve week geleden. Het afgelopen jaar waren er amper meer klachten te horen over de Texelhopper, maar het lijkt sinds een paar dagen of het bussysteem terug is in de roerige beginperiode van drieënhalf jaar geleden toen de net pas begonnen Texelhopper het aanvankelijk ook stevig moest ontgelden.

Diverse reizigers laten weten dat het veel langer duurt voordat een Texelhopperbusje op de afgesproken plek is, als het al gelukt is om een afspraak te maken. Telefonisch gaat dat goed, zo valt op te maken uit reacties op Facebook, maar reserveren via de site van de Texelhopper bevalt sinds 22 juli een stuk minder. Sinds die datum heeft de Texelhopper een nieuw reserveringssysteem en dat is veel minder flexibel dan het vorige systeem waar de Texelhopper mee werkte.

Een oproep van deze krant over ervaringen met de Texelhopper leert onder meer dat mensen soms tot twee uur lang op een Texelhopperbusje hebben zitten wachten. "Kennissen van mij hebben donderdag met drie kleine kinderen drie kwartier in de blakende zon moeten wachten toen ze terug kwamen van Vlieland", meldt één van de reageerders. "De rest van de vakantie nemen ze de auto om nog meer ergernis te voorkomen." Reizigers kunnen sinds 22 juli tot een half uur van te voren een Texelhopperbusje reserveren, maar ze moeten tegelijkertijd ook rekening houden met een uitlooptijd van een half uur voor het arriveren van het busje op de afgesproken plek.

Een andere reageerder laat weten dat het volgens het nieuwe reserveringssysteem niet meer mogelijk is om met de Texelhopper van Oosterend bij de Bonte Belevenis te komen. Op een gegeven moment werd de strijd met het reserveringssysteem opgegeven en ging de reageerder maar met de auto op pad.

Er wordt ook gemopperd over hardrijdende chauffeurs, maar dat is volgens een aantal reageerders niet terecht, omdat zij sinds 22 juli ook met handen en voeten aan het nieuwe systeem zijn gebonden. Hetzelfde geldt voor andere medewerkers van Texelhopper die de afgelopen dagen een hoop onvrede van reizigers over zich heen kregen.

Connexxion, waar de Texelhopper sinds 22 juli onder valt, was gisteren telefonisch niet bereikbaar voor een reactie. De Texelhopper liet via de eigen site en de eigen Facebookpagina wel weten op het moment enige technische problemen met het nieuwe systeem te ervaren. "We hopen die zo snel mogelijk op te lossen zodat we onze reizigers weer de allerbeste service kunnen bieden."