Het gebreide doek van De Molen van Het Noorden.
Het gebreide doek van De Molen van Het Noorden. Foto: Breicafé Een Steekje Los

Breicafé toont doek van de molen

Maandenlang werkten de dames van breicafe 'Een steekje los' uit Oosterend aan "De molen van het Noorden". Het gebreide doek van een meter bij zeventig centimeter is tijdens Oosterend Present te bezichtigen in de Maartenskerk.

Ook de eerder door het breicafé gemaakte doeken "Door het oog van de naald" (over het over de kop slaan van de TX49 en hoe de bemanning dat op wonderbaarlijke wijze overleefde) en "Zicht op Oosterend" hangen in de kerk.

Het versierthema van Oosterend Present is "Kunst". "Daar wilden we als breicafe graag aan mee doen. We hebben het plan uitgewerkt om de molen van het Noorden als schilderij te breien, ons nieuwe kunstwerk. Eerst zijn er foto's gemaakt en hebben we gekozen voor een mooi beeld bij avondlucht. Onze kunstbreisters zijn daar enthousiast en met al hun vaardigheid aan begonnen. Het resultaat is geweldig, een mooi doek met veel diepte. Naast onze kunstwerken breien we van alles, daar staan we mee op de markten in Oosterend." De opbrengst gaat naar het hospice in Den Burg. Het doek "De molen van het Noorden" is te koop. De opbrengst hiervan gaat naar het restauratiefonds van de molen. Er kan geboden worden vanaf €450,-. Voor een bod kan contact worden opgenomen met Ina Schrama, tel. 0653211073.