Afbeelding
Foto: Willem Sangers

Warmte beïnvloedt crossloop ZDH

De warmte speelde de deelnemers aan de tweede crossloop van ZDH in Den Hoorn vrijdagavond parten.

Meerdere deelnemers aan de acht kilometer vonden het na vier kilometer mooi genoeg geweest. De voornaamste reden: het was te warm waardoor het niet meer aangenaam was om te lopen.

Sjoerd Groeskamp was de winnaar op de acht kilometer in 33:16 minuten. Natascha van der Vis uit Oudeschild was de snelste dame op de acht kilometer in 36:55. Jordy Vinke uit Oudeschild was de snelste bij de acht kilometer voor veteranen in 28:13 minuten.

Milan van Heugen uit Arnhem werd voor de tweede keer winnaar op de vier kilometer in 14:46 uur. Margot van der Ven uit Den Burg was de snelste dame in 18:48 uur. Lars Hewting uit Ermelo won de vier kilometer voor de jeugd.

Mervin de Witte uit De Koog was voor de tweede keer winnaar van de één kilometer miniloop. Hij deed er 3:40 minuten over. Tweede werd Hessel Oswald uit Harlingen die er vier seconden langer over deed. Derde werd Floris Jacob Toutenhoofd uit Heerenveen in 4:19 minuten, Beste meisje op de één kilometer was Nelline Toutenhoofd uit Heerenveen in 3:40. Tweede werd Tess Brandenburg uit Den Burg (4:27). De derde plaats was voor Fransien Toutenhoofd in 4:35 min. Er deden 84 deelnemers mee.

De derde crossloop van ZDH is komende vrijdagavond. De loop begint om 19:30 uur, van te voren inschrijven bij de kantine van ZDH aan de Witteweg.

Foto's hardlopen: Willem Sangers