Start van de jeugd.
Start van de jeugd. Foto: Willem Sangers

Warmte is een tegenstander voor deelnemers Zomercross AV Texel

De warmte was zondag mogelijk één van de grootste obstakels voor de deelnemers aan de tweede Turfveld Zomercross van AV Texel.

Pas je snelheid aan aan de warmte, luidde het devies, al viel dat voor veel lopers niet mee. Danny Hajos uit Den Helder kwam op de acht kilometer als eerste over de streep in 35:41 minuten. Zijn bezwete voorhoofd was volgens AV Texel een teken dat hij alles had gegeven om Gerard de Heer uit Utrecht (36:29) voor te blijven. Gerlof van Minnen uit Leeuwarden kwam als derde over de finish in 37:38. Snelste Texelaar was Martin Baptist uit Den Burg die vierde werd in 38:25. Snelste vrouw was Margot van der Ven uit Den Burg die achtste werd in 42:27 minuten.

De vier kilometer werd met een ruime voorsprong gewonnen door Chris Nieuwenhuis uit Zwolle in 17:20. Ronald van der Brink uit Oosterend was de snelste Texelaar, hij werd zevende in 20:59 minuten. De uit Sneek komende Marjet Ruiter zegevierde als 13-jarige bij de vrouwen in 21:30. Esmee Ellen uit Den Burg was de snelste Texelse dame in 23:13 wat haar de dertiende plek opleverde.

Bij de jeugd over 1 kilometer werd Tristan Fernandez-Predel uit Darmstadt (D) in 4:29 als eerste gehuldigd. Bij de meisjes was dat Ronja Liebig uit Bottrop (D) in 6:29. De zusjes Eva en Lucie van Kuiken uit Den Burg werden vijfde en zevende.

De twee kilometer werd gewonnen door Dave van der Sar in 14:37, op één seconde gevolgd door Nick van der Star. De eerstvolgende loop van de atletiekvereniging is woensdag De Krimstrandloop. Inschrijven kan vanaf 19:00 uur bij strandpaviljoen Paal 28. De start is om 19:30 uur.