De contouren van het nieuwe reddingboothuis van de KNRM bij paal 33.
De contouren van het nieuwe reddingboothuis van de KNRM bij paal 33. Foto: Gerard Timmerman

Bouw nieuwe reddingboothuis KNRM op schema

De bouw van het nieuwe boothuis van KNRM station De Cocksdorp verloopt voorspoedig en volgens schema. Dat meldt Klaas van der Duim, coördinator van de bouw, namens de plaatselijke commissie KNRM Texel. Veel Texelse bedrijven en particulieren dragen de KNRM op Texel een warm hart toe. Dit blijkt onder meer uit de fondswerving voor de inrichting van het nieuwe boothuis. Die heeft al 90 donaties van €250,-- opgeleverd en een flink aantal individuele donaties. Een ieder die €250,- doneert krijgt een naamsvermelding op een muur in het nieuwe boothuis. De verwachting is dat het boothuis in december gereed is.

Op de afscheidsreceptie van Charles Douma en Arnold Boon veel waarderende woorden van de Texelse KNRM-voorzitter Michiel Uitdehaag en John Geel, die sprak namens de directie KNRM IJmuiden. Voor de jarenlange, onvoorwaardelijke inzet van Charles Douma. Naast het redden van mensen was zijn grootste zorg om de bemanning weer veilig thuis te brengen.

Arnold Boon werd onder meer geprezen om zijn opleidingskwaliteiten en de inzet waarmee hij (aankomende) bemanningsleden de benodigde theorie- en vaardigheden wist bij te brengen.