Hindernissen op het parcours van het NK in Apeldoorn.
Hindernissen op het parcours van het NK in Apeldoorn. Facebook Denise Betsema/Foto Anoek Kuijpers

Twee vierde plaatsen

Denise Betsema en Lola Bakker zijn zondag allebei vierde geworden bij NK mountainbiken in Apeldoorn.

Denise werd vierde bij de elite vrouwen, Lola pakte de vierde plaats in de categorie nieuwelingen meisjes. Het was voor beiden een knappe prestatie, ook al moesten beiden het even verwerken dat ze net buiten het podium eindigden. Volgens Denise, die de afgelopen tijd weinig wedstrijden op de mountainebike reed, was de vierde plaats het hoogst haalbare. Zij moest Anne Terpstra, Anna van der Breggen en Annemarie Worst voor zich dulden. Ze was niettemin tevreden over het resultaat en het parcours waarover ze gereden had. Dat kende de nodige hindernissen en het leek met korte klimmetjes een beetje op Texel.

Voor Lola Bakker, rijdend voor Cycling team Texel, was de vierde plaats een teleurstelling, omdat zij een tijdje tweede lag en goed in de wedstrijd zat. Zij had echter de pech dat aan het einde van de tweede ronde haar ketting van de fiets liep en het kostte haar de nodige tijd om de ketting te repareren. Haar directe achtervolgers pakten de gelegenheid een voorsprong op te bouwen en het lukte Lola niet meer om dat gat dicht te rijden.

Lola: "Dat was voor mij een enorme teleurstelling, want ik wist dat er meer in zat. Toch kijk ik ook tevreden terug op het NK. Ik heb opnieuw mijn grenzen verlegd en dat was voor mij heel belangrijk." De Texelse had keihard getraind voor het NK en had vrijdag en zaterdag de tijd genomen het parcours te verkennen, zodat ze voorbereid was op alle obstakels.