Afbeelding

Scholierenkrant

Mervin en Abe naar

politie en brandweer

Mervin en Abe van de Vrije School gingen voor de Scholierenkrant op stap met politie en brandweer.

Agent: "Een naar moment als politieagent is als je naar iemand toe moet om te zeggen dat zijn of haar familielid is overleden. Maar er zijn ook best wel leuke momenten als politieagent, dat je mensen redt en dat je mensen die iets fouts hebben gedaan te pakken krijgt. Wij krijgen de meldingen via de portofoon. We maken niet veel fouten, maar soms denk je wel: dat had ik anders moeten aanpakken. Politieagenten zijn eigenlijk altijd met zijn tweeën voor de veiligheid. Voor ons, maar ook voor de andere mensen. Ik zelf ben politieagent geworden omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en te redden."

Brandweer

Brandweerman: Het verschil tussen beroeps- en vrijwillige brandweer is dat de beroeps zijn/haar geld er mee verdient. De brandweerauto´s zijn rood omdat rood een "pas op"-kleur is. Ik ben bij de brandweer gekomen omdat mijn vrienden mij meenamen En ik vond het leuk. Ik doe nu al 20 jaar vrijwilligerswerk en 8 jaar beroeps. Als wij worden opgeroepen dan zijn wij binnen een kwartier bij het ongeval. Maar het ligt er wel aan waar het ongeval plaatsvindt."

Wij willen bedanken politieagent Jelle en brandweer man Jelle de Boer. Wij vonden het leuk om dit te doen voor de krant.

Groetjes Mervin en Abe.

Afbeelding