Carla Sluijter (rechts), in gesprek met Liesbeth Rijk, was terugkerend spreker in het Alzheimer Café.
Carla Sluijter (rechts), in gesprek met Liesbeth Rijk, was terugkerend spreker in het Alzheimer Café. Foto: Gerard Timmerman

Specialist ouderengeneeskunde Carla Sluijter zwaait af

Specialist ouderengeneeskundige Carla Sluijter heeft op passende wijze afscheid genomen van Texel en Geriant.

Dokter Sluijter sluit hiermee een lang arbeidzaam verleden van dertig jaar op Texel af. Zij heeft een waardevolle rol vervuld binnen de Texelse gemeenschap. Ook was zij een vertrouwd gezicht in het Alzheimer Café Texel.

's Morgens vroeg werd zij thuis in Schagen verrast door een rechter, geassisteerd door twee verpleegkundigen (collega's Arjan Groet, Marjolijn Slot en Els v.d. Stadt). Met een rechterlijke machtiging was er geen ontkomen aan, ze werd meegevoerd in een 'lelijke eend'. 'Jullie zijn helemaal mesjogge', was de reactie van de overdonderde dokter. Gaande weg in de kop van Noord Holland sloten andere collega's aan en in optocht toeterend arriveerden zij bij het kantoor van Geriant in Den Helder. Daar maakten de andere collega's hun opwachting met een feestelijk ontbijt. Daarna de onthulling van de 'dokter Carla Sluijterbank', die 's morgens vroeg nog werd geplaatst.

Zoals donderdagochtend gebruikelijk bij Geriant stonden de intakes en complexe casuïstiek op het programma. Vanwege het afscheid was het programma aangepast en werd slecht één complexe casus besproken, namelijk die van Carla Sluijter. Dat was nog niet alles, want om elf uur ging het gezelschap naar de Texelse boot. Aan de Texelse zijde werd opwachting gemaakt door enkele Texelse huisartsen, die haar vroegen plaats te nemen in een limousine. Een lunch bij Novalishoeve en vervolgens een fantastische presentatie en rondleiding in de schuur van Adrie en Ineke Vonk-Uitgeest aan de Maaikeduinweg. Daarna terug naar de boot en richting Huisduinen. Met uitzicht op de Razende Bol en Texel genoot dokter Sluijter van een rollatordans, onder het motto 'wat te doen na je pensioen'.

Zij wordt opgevolgd dokter Gintare Salogubova.