oznor
oznor Foto: Oznog

Sompop festival met voor elk wat wils

1. Zanger Stefan van der Wielen van Orangje Skyline, de jonge Indie Band uit Groningen, is er bij gaan zitten en doet de festivalslogan "bandje kijken, pilsje drinken" zelf eer aan.

2. Popformatie The Overslept in actie op het hoofdpodium. De Nederlandse rockband uit Hilversum ontwikkelde zich van een old school band met poppunk tot een band met een toegankelijk rockgeluid.

3. Kinderen spelen in zand van "Waal 17 Strand". Op de achtergrond draait de dj vinyl. De zware basdreun vanuit deze hoek viel tot diep in het terrein te horen. Zo kon het dat op het midden van het terrein nu en dan meerdere soorten muziek vanaf de verschillende podia door elkaar klonken. Overigens ging dat voorbij aan menig bezoeker, die meer aandacht had voor het gesprek dan voor de muziek. Sompop als jaarlijkse ontmoetingsplek, een soort reünie.

4. Zangeres Kim Hoorweg gaf Sompop aan jazzy tintje.

5. Polonaise in het Amsterdamse Café Tantje Mieps, waar het Hollandse levenslied uit de speakers klonk. Er werdt volop meegezongen, zeker toen Henk Wijngaard het podium betrad.

6. Kinderen vermaakten zich onder meer met deze Kop van Jut.

7. Uitsmijter op het hoofdpodium was "Sam & the Tubeman", oftewel dj Marco van Sambeek en drummer Marcel Buijsman.

8. Deze jongen slaagde er op zeer vindingrijke manier in om op het terrein de lege plastic bierglaasjes te verzamelen en zo de boel netjes te houden.

9. Buurvrouw Wil van Heerwaarden deelde mee in de feestvreugde en zette er zelfs een speciale bril voor op.

Foto's Gerard Timmerman en Sompop

dav
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
rbsh
Afbeelding
Afbeelding