Afbeelding
Foto: Job Schepers

Bijdrage Texelfonds aan film watersnood

HetTexelfonds kent een bijdrage van €3.000,- toe aan het project de Texelse watersnoodramp. Texelse ooggetuigen van de ramp in 1953 werkten mee aan de totstandkoming van de DVD.

"Dit materiaal draagt bij aan het historisch besef voor de toekomstige generaties en bewustwording van de impact van de Watersnoodramp", meldt het bestuur van het Texelfonds. De film is al te zien in het cultuurhistorischmuseum Waelstee in De Waal.

Aanvraag doen

Het Texelfonds maakt initiatieven mogelijk ter verbetering van de kwaliteit van leven op Texel. Zo stelt het inwoners van Texel in staat om hun maatschappelijke idealen te verwezenlijken. Al sinds de oprichting kent het Texelfonds een breed werkveld verdeeld over de werkgebieden zorg en welzijn, kunst en cultuur, sport en recreatie, natuur en landschap. Binnen deze vier werkgebieden ligt de focus op educatie, voorlichting, onderzoek, behoud en vernieuwing.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een bijdrage uit het IJspegelfonds een bewonersinitiatief te realiseren, dat de buurt, dorp of de hele Texelse samenleving ten goede komt. Wie rondloopt met een idee voor een project kan altijd contact opnemen met de secretaris van het Texelfonds om een afspraak te maken, telefoonnummer 0222-319501, Joke Kuijper. Een mail sturen kan ook, naar secretaris@texelfonds.nl. Meteen een aanvraag indienen is eveneens mogelijk. Zie ook www.texelfonds.nl.