20.000ste bezoeker Molenkoog

Het was vrijdagochtend even spannend bij zwembad Molenkoog in Den Burg. Teamleider Connie Joling stond klaar met taart voor de 20.000ste bezoeker, maar de teller bleef tijdens het ochtendzwemmen steken op 19.999 bezoekers.

Tegen twaalf uur stapte Annelies Graaf als eerste over de drempel van het bad aan de Slingerweg, waarna Connie alsnog de taart tevoorschijn kon halen. Annelies was de 20.000ste bezoeker van het seizoen. Volgens Molenkoog heeft Annelies als volwassene zowel haar A- als B-diploma in Molenkoog gehaald en is daarna een liefhebber van zwemmen gebleven. "Inmiddels heeft ze al 25 keer meegedaan aan de zwem-4-daagse. Ze is sowieso geen 'stilzitter'. Naast 2 keer per week een stuk hardlopen, zwemt ze al jaren 2 à 3 keer per week haar baantjes in Molenkoog. Voor de gezelligheid vaak samen met haar zus."

Molenkoog draait tot nu toe weer een goed seizoen. Er komen volgens het zwembad steeds meer trouwe banenzwemmers bij. "Hierdoor is het zwemmen van banen in de ochtend uitgebreid met een half uur. Dit jaar zijn er al meer dan 1300 abonnementen verkocht, terwijl vorig jaar het aantal abonnementhouders voor het hele seizoen op 1275 uit kwam."

Er is ook een toename in de verkoop van 5 badenkaarten (172 ten opzichte van 144 in 2017) wat waarschijnlijk verklaart dat er minder dagkaartjes zijn verkocht ten opzichte van vorig jaar (1781 en in 2017 1998). Tot nu toe kwamen er ook 25 procent meer mensen als bezoeker (niet zwemmer) het terrein op om bijvoorbeeld neer te strijken op het terras van het paviljoen om vanaf daar op de kleintjes te letten. "Net als vorig jaar is er wederom een lichte daling in de verkoop van zwemlessen. Met het mooie weer in het vooruitzicht hopen we de aankomende drie maanden op nog veel enthousiaste bezoekers."