Autocrossers naar Sint Maarten

Komende zondag wordt in Sint Maarten een autocross verreden. Een week voor het Speedweekend op Texel, doen traditiegetrouw de nodige Texelaars mee aan de overkant. Zo gaat Texelaar Maarten Broekman aan kop bij de Stockcars.

Traditioneel is de juli-race op het ACON-circuit in Sint Maarten het kantelpunt in het jaarlijkse crossprogramma. Na afloop van de vierde wedstrijd zondag 8 juli op het crossterrein aan de Breelandsweg zijn de kaarten meestal behoorlijk geschud voor de eindklasseringen-2018 in de vier autocross-disciplines. Wilson Vriend uit Hem is de aanvoerder in het rodeo-tussenklassement. Kort achter hem staan Breezander Marco Jeninga en kersvers NK-kampioen Marijn Pauw (Venhuizen). Bij de superstandaards is het onderlinge verschil al aanzienlijk. Hier lijkt Winkeler Ricco Bood op een derde jaarkampioenschap in successie af te stevenen. Sander Thomas uit Tuitjenhorn leidt bij de kevers. Met beiden op dertien wedstrijdpunten achterstand is voor Johan Louwe (Sint Maarten) en Waarlander Robbert Dekker nog alles mogelijk. In de zware stockcarklasse is er een grote groep kanshebbers op winst in de eindklassering. Texelaar Maarten Broekman gaat aan kop, een nipt punt voor op Jelle Tesselaar uit Winkel.

Zoals gebruikelijk is de kassa vanaf 9:30 uur open. Toegangsprijs voor volwassenen bedraagt €10,-, voor de jeugd tot 12 jaar is dit €2,-. Parkeren en een programmaboekje met deelnemersoverzicht is gratis. Aanvang van de eerste mancherit op 8 juli is 11:30 uur.