NIOZ-wetenschapper Furu Mienis legt haar werk uit aan de leden van ZOUT.
NIOZ-wetenschapper Furu Mienis legt haar werk uit aan de leden van ZOUT. Foto: ZOUT

Wetenschap en kunst

ProjectX is bijna niet meer weg te denken in de exposities en activiteiten van Kunstenaarsvereniging ZOUT. Het samenwerken als kunstenaars met elkaar en het van elkaar leren geeft een extra dimensie aan deze expositie.

Dit jaar wordt er aangesloten op het project SEA (Sience Encounters Art), waarbij wetenschappers van het NIOZ worden gekoppeld aan kunstenaars, in dit geval een kunstvereniging. In het project SEA ontmoeten en inspireren kunstenaars en wetenschappers elkaar. Zondag praatte wetenschapper Furu Mienis, verbonden aan het NIOZ, kunstenaars bij over haar werk en haar wetenschap. Ze vertelde tijdens de bijeenkomst op de Thijsseschool een boeiend verhaal over diepzeekoraal. Dit is het uitgangspunt voor kunstenaars van ZOUT om mee aan de slag te gaan.

Expositie

Vanaf 2 juli is de Kunst-lokaal ZOUT aan de Abbelwaal (kinderboerderij) ingericht als atelier. Kunstenaars onderzoeken het onderwerp op kunstzinnige wijze. Dit proces is twee weken lang te volgen voor ieder die dat wil, dus kom binnen en ontmoet de kunstenaars aan het werk.