De pannakampioenschappen op de Groeneplaats.
De pannakampioenschappen op de Groeneplaats. Foto: Jeroen van Hattum

Kongo en Coca Cola kampioen

Team Kongo (Wiebe en Liam van de Vliekotter) en team Coca Cola (Mirkos en Hosein van Durperhonk) zijn zondag Texels kampioen panna geworden.

Kongo won afgelopen zondag het kampioenschap in de bovenbouw van de basisschool. Coca Cola werd kampioen in de onderbouw. De wedstrijden waren op de Groeneplaats in Den Burg.

Team Kongo speelde de finale tegen team John Wigels (Niek en Marijn van de Durperhonk). Beide teams gingen in de spannende wedstrijd voor de panna maar het waren de doelpunten die de beslissing brachten. Kongo won de wedstrijd na 5 minuten met 4-1. Bij een panna wordt de bal tussen de benen van de tegenstander gespeeld. Als dat gebeurt, is de wedstrijd meteen afgelopen. Team Coca Cola speelde een spannende finale tegen de Panna Boys (Wilnick en Silvijn van Stella Maris). Deze wedstrijd eindigde na vijf minuten in een gelijkspel. Hierna werd doorgespeeld tot het winnende doelpunt, Coca Cola was de gelukkige door als eerste te scoren.

Het Texels kampioen begon met voorrondes op zeven basisscholen. Daar deden in totaal 115 teams aan mee, waarvan 37 teams (16 onderbouw en 21 bovenbouw) zich kwalificeerden voor de kampioenschappen. Er was ruime belangstelling van familie en vriendjes.