Den Helder wil onderzoek naar verzamelterrein voor toeristen

De nieuwe coalitie in Den Helder wil onderzoeken of er mogelijk ergens in Den Helder een verzamelterrein kan komen voor toeristen die op weg zijn naar Texel.

Dat staat in het coalitieakkoord dat de nieuwe coalitiepartijen in Den Helder hebben gepresenteerd. De zeven partijen zeggen te blijven zoeken naar structurele oplossingen voor de verkeersproblemen in de stad als gevolg van het verkeer van en naar Texel.

De nieuwe coalitie zegt gesprekken met TESO voort te willen zetten om te bekijken of autoverkeer met behulp van een reserveringssysteem kan worden gereguleerd. Daarnaast wordt het idee van een verzamelterrein bekeken. Dergelijke plannen zijn niet helemaal nieuw: zo was er tien jaar geleden al eens een idee om de kassa's van TESO te verplaatsen naar Kooypunt (net buiten Den Helder), zodat verkeer van die plek meer gestroomlijnd de stad in zou kunnen gaan op weg naar de boot. Op korte termijn komen er slimme verkeerslichten langs de N250 om het verkeer op kruispunten beter te laten doorstromen. Een verbod om te laden en de lossen vanaf de rijbaan moet volgens de coalitie eveneens tot een betere doorstroming leiden.

De nieuwe Helderse coalitie wil ook werken ook aan verbetering van de bereikbaarheid van Den Helder en daarmee de bereikbaarheid van Texel. Dan gaat het om de N9 en de N99. Met de NS en Prorail wordt bekeken of er in de ochtend- en avondspits een rechtstreekse treinverbinding met Amsterdam kan komen. De nieuwe coalitie zegt met de provincie te willen kijken naar een verbetering van het openbaar vervoer in Den Helder.