Sverre wint Ronde van Oudeschild

Hij ging al meteen op kop, hield samen met Niels van der Gracht en Dave Huijsman het peloton op afstand en sloeg in de laatste ronde het beslissende gaatje. Sverre Eschweiler uit Den Burg won daarmee zaterdag de Ronde van Oudeschild.

De vuist is gebald als hij over de finish rijdt. De winst bij de senioren is zeker voor de zwoegende Sverre, waarna links en rechts de felicitaties volgen. Het was een zware koers met de vele wind, het warme weer en de klimmetjes, maar het is gelukt om de winst veilig te stellen.

De wielrenner van Cycling team Texel koos in de laatste ronde het juiste moment om weg te komen bij Niels en Dave. "Door de wind zou het een lastige eindsprint worden, maar toch het moment gekozen wat ik al in mijn hoofd had, volop aangezet en met succes een gaatje kunnen slaan. De sprint hield ik vol tot de streep. Ik ben heel blij met deze overwinning."

De tweede plaats was voor Dave, de derde plek ging naar Niels van der Gracht uit het Drentse Annen, maar met wortels op Texel. In totaal deden er zestien renners mee bij de senioren. Denise Betsema was de beste dame op de negende plaats. Speaker Piet Bolier liet weten dat zij het Nederlands kampioenschap op de weg in Brabant had laten schieten om in haar eigen dorp te kunnen rijden.

Bij de recreanten A ging de overwinning naar Jos Smit, gevolgd door Pepijn Kooiman en Olaf van der Vis. Er gingen in totaal 21 rijders van start, van wie dertien de finish haalden. Marit Bakker, de enige dame in de groep, moest na 25 ronden afhaken. Paul Kraak werd winnaar bij de recreanten B. Tweede werd Henri van Maldegem en de derde plaats was voor Michel Verkerke. In deze klasse gingen elf rijders van start. De categorie junioren kende negen deelnemers. De overwinning ging naar Axel Huijsman, gevolgd door Maarten Hoedjes en Jelte Koopmans. Maaike Pronk was de beste dame op de vierde plaats.

De Ronde zat prima in elkaar, maar een paar mensen meer tussen de toeschouwers had niet misstaan. Het was vrij rustig langs het parcours al kwam dat vermoedelijk ook door het warme weer. De dikke banden races konden op de nodige belangstelling rekenen. Jeugd 6 t/m 9 jaar: 1.Daan Alberson, 2.Bjorn Langius, 3.Roxeen de Kroon. Jeugd 10 t/m 11 jaar: 1.Joost Bodegraven, 2.Tessa Ran, 3.Ryan Brouwer. Jeugd 12 t/m 13 jaar: 1.Kees Jimmink

Oudeschild kende dankzij de kluften van de haven een serieus bergklassement met twee keer een beklimming van 4 tot 5 procent. De bolletjestruien gingen naar Sverre Eschweiler, Jos Smit, Henri van Maldegem en Axel Huijsman.