Ronde Oudeschild met bergklassement

Oudeschild staat komende zaterdag 30 juni in het teken van de Ronde van Oudeschild.

De ronde wordt weer verreden over de haven en langs de IJsdijk. Het parcours is 1910 meter lang. Start en finish zijn op de haven. De Ronde van Oudeschild is de enige dorpenronde op Texel met twee heuse beklimmingen van vier tot vijf procent, waardoor er ook een "Bergtrui" te winnen valt. Tussendoor zijn er premiesprints, die voor een wervelend koersverloop zullen zorgen.

Het programma start zaterdag om 14:45 uur met de tourkaravaan met de rondemissen. Om 15:00 uur start de dikke-banden-race, om 15:30 uur gevolgd door de start van het criterium van de junioren. De recreanten A en B gaan om 16:30 uur van start. Om 17:30 uur starten de senioren. De prijsuitreiking voor de recreanten en wedstrijdrijders is om 18:45 uur.

De dikke-bandenrace-jeugd is voor alle jeugd die op de basisschool zit. Er wordt gereden op gewone fietsen, géén MTB of fiets met dunne banden. De deelnemers worden ingedeeld in één van de groepen: 3- 9 jaar, 10-11 jaar of 12-14 jaar. Het jeugdcriterium is voor alle wielrenners tot en met 14 jaar. Recreanten A: voor wielrenners met enige wedstrijdaspiraties.

Recreanten B: voor de wielerliefhebbers zonder wedstrijdambitie die zich toch eens willen meten aan hun wielerkameraden in de strijd om een premie. De wedstrijd is er voor 'vrije renners', amateurs en sportklasse. Deelname aan de Ronde van Oudeschild is gratis voor de jeugd. Volwassenen betalen €5,- inschrijfgeld. Per categorie kunnen er maximaal 50 deelnemers worden ingeschreven.

De Ronde van Oudeschild is de tweede en laatste wedstrijd van de Rabo Dorpencompetitie van Wielersport Texel. De eerste wedstrijd was de Ronde van Oosterend die anderhalve week geleden werd gehouden. In de andere dorpen op Texel zijn dit jaar geen wielerrondes. De winnaars van Oosterend nog even een rij: Tibor Zwaan (senioren), Roy Barhorst (recreanten A), Cees Aris Trap (recreanten B) en Jelte Koopmans (junioren). In Oosterend was ook veel animo voor de dikke-banden-race.

Vanuit de finishwagen wordt zaterdag live-verslag gedaan van de Ronde van Oudeschild. De wedstrijd is ook te volgen via een live-uitzending van Radio Texel.