Joop Groeskamp
Joop Groeskamp Foto: Job schepers

Biljarters trotseren elementen

Onverwarmde tafels en rekening houden met de wind. Biljarten in de open lucht zorgt voor totaal andere omstandigheden dan de biljarters gewoon is. De sfeer zat er goed in onder de bijna vijftig deelnemers. De uitslagen van het openlucht biljartkampioenschap dat zaterdag en zondag gehouden werd bij Klif 23, volgen in de krant van vrijdag, maar afgaand op de biljarters was dit ook van secundair belang.

Het ging de deelnemers vooral om de gezelligheid en gezellig was het zeker toen de redactie zondag een kijkje kwam nemen op het terras in Den Hoorn. Er werd rustig de tijd genomen voor de fotograaf en de biljarters haalden het onderste uit de kan. "Nou Job, deze heb je toch wel vastgelegd hé? Zet je het geluid ook in de krant", stelde Joop Groeskamp nadat hij atletisch op de tafel geklommen was om zijn punt te maken. Het deelnemersveld bestond uit mannen en vrouwen die allemaal tegen elkaar speelden. Soms zorgde een windvlaag ervoor dat de bal langer door rolde, toch moesten de omstandigheden niet als excuus worden aangedragen, vond Harm de Vries: "iedereen heeft dezelfde handicap."

Wie het prestigieuze biljarttoernooi - dat ooit als onderdeel van Klifhanger ontstond - gewonnen heeft, is te lezen in de krant van vrijdag.