Mariska Witte
Mariska Witte Foto: Aangeleverd

Mariska Witte wint eerste prijs in Leidschendam

Mariska Witte en Leonie van Schaik zijn afgelopen weekend afgereisd naar Leidschendam om mee te doen aan een crosswedstrijd. Een cross bestaat uit een dressuurproef, een springparcours en een cross die over een parcours van natuurlijke hindernissen gaat.

Mariska kwam met Cadanza uit in de klasse L in de rubriek 5/6 jarige paarden. Dit is een speciale rubriek voor jonge paarden die zich dan kunnen meten aan elkaar. Haar dressuurproef leverde een monsterscore op van maar liefst 217 punten en in het springen kregen zij een pechbalkje. De cross liep Cadanza uitmuntend en galoppeerde foutloos en binnen de ideale tijd over de finish. Dit bij elkaar leverde Mariska de eerste prijs op bij de 5/6 jarige paarden en zij kon weer twee mooie wintspunten bijtellen.

Leonie van Schaik reed het paard Elviro la Grande van Marloes Bastiaanse in de open klasse L. Haar dressuurproef was goed voor 194 punten en in het springen liep van Schaik ook tegen een balkje aan wat naar beneden viel. De cross liep Elviro uitstekend, maar door het nemen van een alternatief kregen zij een paar tijdfoutjes. Van Schaik behaalde de zevende plek met eveneens twee winstpunten.