De kampioenen.
De kampioenen. Foto: Linda Wiersma

Tenniskampioenen Deuce bekend

Bij tennisvereniging Deuce zijn afgelopen week de jeugdclubkampioenschappen gehouden. In verschillende leeftijdscategorieën was de spanning om te snijden, maar de clubkampioenen zijn bekend.

De jeugdcommissie onder bezielende leiding van Linda Wiersma, Danielle Vilten, Tina Bakker en Kees Kooi hebben afgelopen week 60 fanatieke jeugdleden hun wedstrijden laten spelen in hun leeftijdsklasse wat zaterdag resulteerde in een spetterende finale dag.

In de jongste categorie tot en met 10 jaar waren het nieuwkomers Ole van Katwijk en Lasse de Vries die verrassend in hun eerste officiële toernooi de finale haalden. Ole was uiteindelijk de sterkste door Lasse met 4 – 0 en 4 – 2 te verslaan, aan deze twee talenten gaat Deuce nog heel veel plezier beleven, ware het niet dat Ole aan het einde van de zomer Texel gaat verlaten.

Bij de meisjes tot en met 14 werd het een titanenstrijd tussen Esther Bakker en Hester Marseille. Dat de meiden alle twee in vorm waren, was al bekend na een uitstekende voorjaarscompetitie die ze voor het eerste en tweede jeugdteam van Deuce hebben gespeeld. Het geduld en uithoudingsvermogen van scheidsrechter Cees Goslinga werd behoorlijk op de proef gesteld, rally's van twintig slagen waren geen uitzondering. Een heerlijke wedstrijd voor het publiek met een uiteindelijke winnaar in Esther Bakker die toch aan het langste eind wist te trekken door Hester met 6-4 en 6-4 te verslaan.

Bij de jongens tot en met 12 werd het een onderonsje tussen twee talenten uit De Cocksdorp. Dat de overstap naar Deuce zijn vruchten heeft afgeworpen bij Niek Spek en Dirk Jan van Heerwaarden is een understatement. Na een zinderende eerste set die met 7 – 5 door Niek werd gewonnen, boog Dirk Jan in de tweede set tegen zijn dorpsgenoot het hoofd met 6 – 1.

Bij de jongens tot en met 14 jaar wist Daniel Eelman op een spectaculaire manier de finale te halen door in de halve finale Luuk Mantje te verslaan. In de finale moest Daniel het opnemen tegen 'de kleine Nadal van Deuce': Gijs Kuip. Dat bleek toch even een ander verhaal. Gijs speelde weergaloos. Hij maakte geen fouten en speelde tactisch ook zeer sterk. Hij won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 6-1 en 6-2.

Het slotstuk van de dag was voor de jongens tot en met 16 jaar. Net als vorig jaar haalden Thomas Schipholt en Viggo van der Kooi na zware voorrondes de finale. Na een redelijke makkelijke winst in de eerste set van 6 – 3 voor Thomas kwam Viggo in de tweede set los door een 2 – 5 voorsprong te nemen. Dat tennis niet alleen een technische sport is, maar vooral een mentaal spelletje is, bewees Thomas door toch de tweede set naar zich toe te trekken met 7 – 5 . Zo mocht Thomas Schipholt zich laten kronen als clubkampioen 2018 van TV Deuce.

Op de foto: Boven van links naar rechts:.Daniel Eelman, Thomas Avila Lutke Schipholt, Viggo van der Kooi, Esther Bakker.

Onder links naar rechts... Gijs Kuip, Lasse de Vries, Ole van Katwijk , Niek Spek en Dirk-Jan van Heerwaarden.