Tuin start verkoop woningen en bedrijfsruimte op Groeneplaats

Aannemingsbedrijf A. Tuin in Den Helder begint donderdag met de verkoop van de tien appartementen en de winkel- en horecaruimten die op de Groeneplaats in Den Burg komen.

Volgens Tuin kunnen belangstellenden zich tot en met donderdag 5 juli melden. De verkoop is in handen van De Texelse Makelaars van Paul van Heerwaarden, Hans van Es en Koen van der Slikke. Er is bijna vijfhonderd vierkante meter winkel- en horecaruimte beschikbaar.

Tuin heeft de plannen voor de nieuwbouw de afgelopen maanden verder uitgewerkt. Zo komt er bij de trappen naar de appartementen boven de winkel- en horecaruimte een plaatlift waar een rolstoel op kan staan. Dan kunnen mensen in een rolstoel alsnog bij de appartementen komen. Eerder was er al sprake van dat er geen liften in het gebouw zouden komen, omdat de zogeheten kavelpaspoorten die de gemeente heeft opgesteld daar geen ruimte voor bieden. De appartementen gaan tussen de twee ton en de 3,5 ton kosten. Volgens Tuin komt er geen gasaansluiting meer in, maar onttrekt een warmtepomp straks warmte aan de bodem. Op het dak komt ruimte voor pv-panelen.

De nieuwbouw komt naast het Polderhuis en steekt deels de Groeneplaats op, waardoor de Groeneplaats en de Vismarkt in feite weer twee van elkaar gescheiden pleinen worden. De nieuwbouw bestaat uit vijf gebouwen die samen één complex vormen. Tuin verwacht in november met de nieuwbouw te kunnen beginnen. Het werk neemt ongeveer een jaar in beslag.