Ambulante Wens ontvangt cheque

Schrijver Gerard Vélu heeft donderdag een cheque van €1516,- overhandigd aan Stichting Ambulance Wens. Dit bedrag is opgehaald met de verkoop van het boek "Team Vélu heeft gewonnen" dat Vélu in 2017 schreef. De overhandiging vond plaats op de dijk in Den Helder met Texel op de achtergrond.

Op 10 maart verscheen "Team Vélu heeft gewonnen", het tweede boek van Gerard Vélu. Op ironische wijze vertelt de schrijver daarin hoe hij van het ene op het andere moment op de IC belandt, twee jaar gevangen zit in het ziekenhuissysteem, en verlangt naar het gewone leven op Texel. Het persoonlijke relaas geeft een inkijk in het leven van iemand die zich totaal over moet geven aan de medische wetenschap en keihard de gevolgen ondervindt van de vele IC opnames, bekend als het Post-Intensive Care Syndroom.

Met de ziekenhuiservaring, de wetenschap dat het leven zo voorbij kan zijn, en dat we daarom er het mooiste van moeten maken, was het logisch de opbrengst van het boek te schenken aan Stichting Ambulante Wens. Deze stichting zet zich in om een laatste wens te vervullen voor terminale patiënten.