Tibor Zwaan klopt Dave Huijsman en wint Ronde van Oosterend

Tibor Zwaan heeft zaterdagmiddag de Ronde van Oosterend gewonnen. Hij klopte in de laatste ronde in de sprint Dave Huijsman die tweede werd. De derde plaats was voor Jermo Agema van de overkant.

Er deden in totaal zeventien renners mee bij de wedstrijdrijders. Denise Betsema was de enige vrouw in het deelnemersveld. Zij pakte de zevende plaats. De renners reden een rondje van precies 1,313 kilometer door Oosterend.

Bij de recreanten A ging de overwinning naar Roy Barhorst. Jos Smit werd tweede en Wesley Huijsman, de broer van Dave, pakte de derde plaats. Marit Bakker werd eerste bij de dames, net voor Natascha van der Vis die voor het eerst meedeed aan de Ronde van Oosterend. In totaal waren er dertien deelnemers. Cees Aris Trap mocht zich winnaar noemen in de klasse B van de recreanten (twaalf deelnemers) en vierde dat uitbundig bij de huldiging in de Vliestraat. Martien Witte werd hier tweede, Pieter-Aris van der Vis werd derde. Ciska Stark was de snelste dame op de vijfde plaats.

De Ronde kende een vlekkeloos verloop met uitzondering van de allerlaatste ronde waarin Thomas Boom, Tjerk Terpstra en Niels-Jeroen Bos met elkaar in botsing kwamen. Het bleef lichamelijk beperkt tot schaafwonden, maar de fietsen hadden wel aardig wat schade.

De Ronde van Oosterend werd volgens goed gebruik gepresenteerd door Edgar Klippel die het publiek trakteerde op tal van wielertermen. Het evenement begon met de tourkaravaan van ondernemers in Oosterend en de dikke-banden-race voor de jeugd waaraan maar liefst 45 kinderen meededen.

De tweede en laatste ronde in de Rabo Dorpencompetitie is zaterdagmiddag 30 juni in Oudeschild.