Spanning voor het doel van Texel'94, waar doelman Alexander Smit huzarenstukjes verrichtte. Foto: Willem Sangers

Texel'94 blijft na verlies in

degradatiestrijd verwikkeld

Het blijft spannend voor Texel'94, dat na de 1-2 nederlaag zondag tegen ZAP volop in de degradatiestrijd blijft verwikkeld.

Twee uitersten traden tegen elkaar aan op het voetbalveld in Den Burg. Texel'94 dat vecht om in klasse 2a te blijven. ZAP, dat nu nog in klasse 3a speelt, strijdt om te promoveren naar de tweede klassa A. Zichtbaar was wel dat beide teams een zwaar seizoen achter de rug hebben en lopen "op hun wenkbrauwen". In de openingsfase oogde het spel van beide kanten dan ook tam. Angstig en slordig voetbal, waarin de spelers van ZAP elkaar een fractie beter wisten te vinden. Maar meer dan wat terugspeelballetjes en een cornerbal uit de lucht plukken, viel er voor beide keepers niet te doen. Met als uitzondering de kopbal van Jesper Arkenbout. Het thuisfront veerde op toen kort voor rust Patryck Nieboer en Remco Boogaard een aanval opzetten, die met een doelpunt werd bekroond.

Een mooi uitgangspunt voor de tweede helft. De verwachting dat de tegenstanders na rust druk zou zetten, kwam uit. De dreiging werd allengs groter, waarbij sluitpost Alexander Smit menigmaal redding bracht. Maar na twintig minuten viel uit een voorzet van rechts uit een kopbal toch de gelijkmaker. In de volgende fase was Texel'94 een poosje de weg kwijt, overtredingen en krampverschijnselen manifesteerden zich. Het bleef 1-1 en nadat de benen waren opgeschud, kon de verlenging beginnen. In de eerste helft meer spanning dan goed voetbal, met rust stond nog 1-1 op het bord. Maar na een minuut of negen sloeg het noodlot toe. De spits van ZAP werd aangespeeld en had door een dekkingsfout alle vrijheid om de bal in de linker benedenhoek te schuiven.

Texel'94 creƫerde nog wel kansjes, maar zonder resultaat. De ploeg had gestreden voor wat het waard was, meer zat er niet in. Aanvankelijk stond voor donderdag een wedstrijd in Amersfoort op het programma, maar ook de KNVB zag in dat dit voor de Texelaars niet haalbaar is. De tegenstander voor zondag is nog niet bekend.