Na zomer start bouw seniorencomplex

Aannemingsbedrijf A. Tuin uit Den Helder begint na de zomer met de bouw van het nieuwe woonzorgcomplex van Omring en Woontij op het 'landje van Pelgrim' langs de Pontweg in Den Burg.

Het nieuwe seniorencomplex bestaat uit twee gebouwen: een met 32 woningen met 24 uur zorg per dag en een met 27 woningen waar zorg op afroep wordt geboden. Er zouden aanvankelijk ook acht levensloopbestendige woningen op het 'landje van Pelgrim' komen, maar dat is volgens directeur Jan van Andel van Woontij vooralsnog losgekoppeld van de plannen. Dat zou in de huidige opzet te duur worden. Die plannen worden eerst nog nader bekeken.

Woontij wordt eigenaar van het nieuwe complex, de zorg komt in handen van Omring. De toewijzing van de woningen gaat plaatsvinden aan de hand van de zorgindicatie die iemand heeft. Het nieuwe seniorencomplex is min of meer een opvolger van de Gollards aan de Zes in Den Burg. Zodra de nieuwbouw op het landje van Pelgrim klaar is, verhuizen de bewoners van de Gollards volgens regio-manager Katrijn van der Vlerk van Omring tijdelijk naar de nieuwbouw.

Vervolgens wordt de Gollards in twee fases verbouwd tot een locatie die geschikt voor Beschermd Wonen, oftewel voor zorg aan mensen met dementie of mensen die intensieve lichamelijke zorg nodig hebben. "Een deel van de bewoners van de Gollards zal blijven wonen op het landje van Pelgrim en een deel zal terug verhuizen zodra de Gollards is verbouwd." Het verhuisplan wordt volgens Van der Vlerk volgend jaar gedetailleerd uitgewerkt. Dat gebeurt in samenspraak met de Cliƫntenraad van het zorgcentrum.