Afbeelding
Foto:

Texelse medailles bij

regionale zwemfinale

De jongste wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht, de minioren, kwamen in Zaandam in actie bij de finale van het Minioren Circuit van de regio Noord-Holland.

Voor deze finales worden de beste 21 zwemmers van Noord-Holland geselecteerd waarmee deze wedstrijd het hoogtepunt van het seizoen is voor de minioren. Maar liefst elf zwemmers van MSV Zeemacht slaagden erin zich hiervoor te kwalificeren. Twee van deze zwemmers zijn woonachtig op Texel: de 9-jarige Lieke Schuijl (Den Hoorn) en de 11-jarige Libhin Boon (de Cocksdorp).

Lieke Schuijl slaagde er in het goud te halen op de 100 meter schoolslag. Op de 100 meter rugslag was ze goed voor het zilver en op de 100 meter wisselslag en 100 meter vrije slag won ze het brons. Naast persoonlijke records op de schoolslag, wisselslag en vrije slag zwom ze ook een persoonlijke record op de 50 meter vlinderslag. Libhin Boon behaalde vijf maal een top 10 notering met als hoogste notering een zesde plaats op de 100 en 400 meter vrije slag. Ook zwom een persoonlijk record op de 100 meter schoolslag. Op de foto Lieke Schuijl.