Luuk van der Meer komt als eerste over de streep.
Luuk van der Meer komt als eerste over de streep. Foto: Willem Sangers

Racen, bier en vis bij

Ronde van Oosterend

In Oosterend wordt zaterdag 16 juni de gelijknamige wielerronde verreden. De Ronde van Oosterend belooft een sfeervol wielerspektakel te worden. Om ruimte te geven aan de wielrenners is het dorp van 14:30 tot 19:00 voor verkeer afgesloten.

Het dorp is al maanden in de sfeer van Oosterend Present, de Ronde van Oosterend biedt alvast een voorproefje op de feestelijkheden. Terwijl wielrenners door het dorp razen, is er aan de zijlijn ook gelegenheid voor een koel drankje en een gebakken visje. Markant punt is Het Kappersbochie aan de Oesterstraat en berucht is het klimmetje in de Vliestraat en de Col de Guillaume (berg van Willem). De start is aan de Vliestraat, het parcours omvat verder de Mulderstraat, Peperstraat, Oranjestraat, Achtertune, Oesterstraat en finish Vliestraat. Verkeersregelaars zijn herkenbaar, bochten en andere gevaarlijke punten zijn afgezet. Er zijn voor de renners aantrekkelijke premies te verdienen. Bijzonder fenomeen bij de Strender Ronde is het onnavolgbare commentaar, dat wordt geleverd door spreekstalmeester Edgar Klippel.

Inschrijven kan vanaf 14.00 bij de ingang van SVO, kosten €5,- per persoon, kinderen gratis en voor alle kinderen prijs. Voor de dikke banden race kan je inschrijven op de dag zelf, voor de wielerwedstrijden graag online inschrijven via www.wstexel.nl/oosterend Betalen kan op de dag zelf.

Om 15.00 uur gaat de Tourkaravaan van start , de sponsors en de rondemiss rijden twee rondes over het parcours, iedereen die mee wil rijden in de karavaan 14.30 bij West End verzamelen.

15.30 uur start de jeugd in de categorieën 0 t/m 9 jaar, 10 t/m 11 en 12 t/m 13.

Voor de jeugd is het een dikke banden race, dus geen racefietsen en dunne banden. Helm is verplicht en evt. beschikbaar bij de inschrijving.

16.15 uur start de wielerwedstrijd Jeugd t/m 14 jaar, 17.00 uur start van de recreanten A en B en om 18.00 uur start van de wedstrijd.

Na afloop is het eindfeest in Het Cafeetje.