Huijsman 2e in jeugdklassement

Met de tweede plaats in het jongerenklassement en de tiende plaats in het eindklassement kan de Texelse wielrenner Dave Huijsman tevreden terugkijken op de Tour de Lasalle.

Dave Huijsman reed in het wielerteam Catharinahoeve/Bikedealz.nl, evenals Niels Jeroen Bos, Thomas Boom en Jesse Hoven. Sverre Eschweiler, die zijn eerste meerdaagse reed, deed individueel mee.

Donderdagavond startte de Tour de Lasalle volgens traditie met de etappe op Texel. Enkele keren brak het peloton in verschillende groepen uiteen, maar uiteindelijk was het een vrij groot peloton dat de op de Westerweg de sprint aanging voor de overwinning. Dave Huijsman en Thomas Boom konden zich goed handhaven in het eerste peloton. Een moment van onoplettendheid werd Niels Jeroen Bos fataal, waarna hij op de kant raakte en de groep moest laten gaan in de laatste ronde. Jesse Hoven, niet helemaal fit, moest de race eerder verlaten na een moedige en eenzame strijd tegen de elementen.

Op dag twee van de Tour de Lasalle werd de omloop in Den Helder gereden. Huijsman was goed op dreef en hield stand in de kopgroep die bestond uit een man of twintig, waarmee hij in te top van het algemeen- en jongerenklassement stond. Boom, Bos en Hoven konden het hoge tempo niet volgen.

Zaterdag werd in de ochtend een tijdrit (terug van weggeweest) van 4,6 kilometer langs de dijk gereden van Den Helder naar Huisduinen. In de middag stond de zware omloop rond Huisduinen op het programma. Door de ongunstige wind bleef het peloton bij elkaar en wisten onze renners zich goed te handhaven. Na deze derde dag stond Huijsman op de negende plaats in het algemeen klassement en tweede in het jongerenklassement.

Met het criterium in de straten van Den Helder werd zondag de Tour de Lasalle afgesloten. De verrassing was groot dat de kopgroep die tijdens de wedstrijd ontstond wist weg te blijven uit de greep van het peloton. Jelte Krijnsen zat voorin en wist daardoor de Tour de Lasalle op zijn naam te schrijven.

De concurrent van Dave Huijsman in het jongerenklassement zat in de kopgroep waardoor de Texelaar zijn klassering niet meer wist te verbeteren en als tweede eindigde in het jongerenklassement. Bos en Boom eindigden in het peloton. Hoven ging zondag niet meer van start.

Uitslagen: 10. Dave Huijsman (2 jongerenklassement); 22. Sverre Eschweiler; 45. Thomas Boom; 51: Niels Jeroen Bos.