Provincie zet vier ton opzij voor reconstructie van Emmalaan

De provincie is bereid bijna vier ton te investeren in een reconstructie van de Emmalaan in Den Burg.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij de vaststelling van een budget van €14 miljoen voor lokale projecten in de provincie een bedrag van €388.114,- voor de Emmalaan opzij gezet. De gemeente had eerder €435.000,- aangevraagd. Het geld is, zoals uit stukken van de gemeente valt op te maken, bestemd voor het gedeelte Emmalaan vanaf de rotonde Emmalaan/Pontweg tot en met de kruising met de Haffelderweg). De reconstructie hangt samen met de herinrichting van de openbare ruimte in Den Burg-Zuid in verband met de komst van de nieuwe sporthal en het onderwijscentrum. De Emmalaan wordt daarvoor een belangrijke ontsluitingsweg.

De vorige gemeenteraad stelde in maart al €2,7 miljoen beschikbaar voor de herinrichting van Den Burg Zuid. Binnen dat budget zit onder meer de herinrichting van het gedeelte van de Emmalaan langs de OSG en het toekomstig Onderwijscentrum om verkeer langzamer te laten rijden in verband met de scholen. Er komt onder meer een rotonde op de kruising Emmalaan/Elemert. De aanleg van nieuwe wegen, parkeerplaatsen en speelplaatsen is eveneens onderdeel van de beoogde herinrichting.

Als het goed is, moet de bouw van de nieuwe sporthal binnen niet al te lange tijd van start gaan. De gemeente kon gisteren desgevraagd nog geen exacte datum noemen. Op de site van aannemer Dijkstra Draisma is te lezen dat de bouw deze zomer begint en dat de bouw in juni 2019 wordt opgeleverd.