Petitie LTO: Nationaal Park niet uitbreiden

Nationaal Park Duinen van Texel niet uitbreiden naar het hele eiland. Dat is de strekking van de petitie die LTO Noord KAVB afdeling Texel wil aanbieden aan gedeputeerde Adnan Tekin (Natuur en Milieu) bij zijn bezoek aan Texel op vrijdag 15 juni.

De Texelse landbouworganisatie is bezorgd over de plannen om het hele eiland Texel aan te wijzen als Nationaal Park. "Deze zorg, die bij veel meer mensen op Texel leeft, willen wij graag onder de aandacht brengen bij de provincie." Op 15 juni brengt Tekin een bezoek aan Texel. Hij geeft 's morgens het startschot voor natuurontwikkelingsprojecten op Texel. 's Middags brengt hij een werkbezoek aan de Landbouw op Texel en treedt LTO afdeling Texel op als gastheer. Bij die gelegenheid wil LTO hem de petitie aanbieden. De landbouworganisatie roept Texelaars en organisaties op deze petitie te ondersteunen. Ondertekenen kan via www.petities.nl.

Petitie

De tekst van de petitie luidt: Nationaal Park Duinen van Texel heeft plannen gepresenteerd om het hele eiland Texel tot Nationaal Park te maken. Met deze petitie roepen wij de provincie Noord-Holland op de minister te adviseren het Nationaal Park op Texel niet uit te breiden naar het hele eiland.

Wij, bewoners van Texel en de Texelse organisaties constateren dat het opnemen van geheel Texel binnen de gebiedsbegrenzing van het Nationaal Park vroeg of laat onherroepelijk leidt tot vergaande beperkingen voor de bestaande functies. Dat de status Nationaal Park voor het hele eiland niets toevoegt aan de populariteit van Texel. Dat Texel haar populariteit juist dankt aan haar diversiteit en dynamiek. En verzoeken De Gedeputeerde en Provinciale Staten van Noord-Holland om de minister te adviseren het Nationaal Park Duinen van Texel niet uit te breiden tot het hele eiland.

Deze petitie wordt ondersteund door LTO Noord KAVB, TOP Texel , DETV Texel, Coöperatieve Producentenorganisatie & Beheergroep Texel U.A. (PO Texel), WBE Texel, VVB Texel, VVD Texel, CDA Texel, Texel2010 en AJT (Agrarische jongeren Texel).