Oosterend sluit seizoen af met gelijkspel en achtste plaats

Oosterend is het seizoen geƫindigd met een 3-3 gelijkspel tegen Zeemacht uit Den Helder. Oosterend eindigt zo op een keurige achtste plaats van de in totaal veertien teams in de vijfde klasse.

Al na tien seconden de bal in het doel bij Zeemacht, na een rush naar voren van Martijn Drijver die Hessel Bos in staat stelde binnen te schieten. Oosterend nam het initiatief, creƫerde kansen en kreeg daarna gelijk kans om de tweede te maken via Bos en Abma. Maar na een goed kwartier wist Zeemacht langszij te komen: 1-1 De razendsnelle nummer tien van Zeemacht, maakte het de verdediging knap lastig. Meerdere malen brak hij door de verdediging van Oosterend, maar wist niet te scoren.

Na de rust ging Jeroen Abma moegestreden het veld af en was Pieter Aris de Vries zijn vervanger. Hij viel goed in. In de 64e minuut was het weer raak voor Oosterend. De bal werd terug gekopt door Bos en Dave Witte kon daarna de bal in het doel koppen. 2-1 64e minuut. Kort daarna was er een overtreding net voor het strafschopgebied van Oosterend, Zeemacht nam de vrije trap snel en door een onoplettendheid bij de thuisploeg werd de bal door de Zeemacht vrij ingeschoten: 2-2 70e minuut. Daarna bracht Barry Boersen uitkomst. Hij wist de bal in het doel te schieten, maar het was randje buitenspel dus de goal werd afgekeurd. Tegen het einde van de wedstrijd domineerde Oosterend de wedstrijd. Zeemacht was moegestreden, maar ze waren nog steeds gevaarlijk. De razendsnelle spits van Zeemacht wist nog te scoren. In de 75e minuut werd het 2-3.

Wat leek op puntverlies werd gelukkig omgekeerd door nog een laatste offensief van Oosterend. Boersen maakte de bevrijdende gelijkmaker: 3-3 80e minuut. Net als de uitwedstrijd was de stand gelijk. Het seizoen is ten einde. Richard Daalder werd bedankt voor zijn assistentie dit seizoen en voor zijn inzet bij het coachen. Volgend seizoen gaat Ruben Duinker het eerste elftal coachen met als assistent Jacob Mechielsen.