Vreugde bij doelman Mayron Koot (15) en Yorgo Helleman, maker van de winnende treffer. Foto: Willem Sangers

Texel'94 wint in bloedstollend duel van Vitesse'22

In een bloedstollende wedstrijd tegen Vitesse'22 heeft Texel'94 na verlenging en penalty's zondag de eerste ronde in de nacompetitie gewonnen. Tijdens een broeierige middag waarbij veel vaste spelers verstek moesten laten gaan wegens vakantie, werk of door andere oorzaak, kwam Texel'94 op eigen veld snel op achterstand. Om daarna 2-1 vóór te komen, weer gelijk en opnieuw op voorsprong. Maar toen de vierde treffer uitbleef, maakte Vitesse 3-3 gelijk. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door Patrick Nieboer, die een dijk van een wedstrijd speelde. Maar aan de zijlijn zweette de achterban peentjes.

In de verlenging moest Texel'94 het zonder doelman Ali Smit stellen, die voor zijn werkgever Defensie op oefening moest. Maar vervanger Myron Coot, 15 jaar en uit de B-junioren, nam de honneurs meer dan verdienstelijk waar. In de verlenging hield hij het doel schoon en in de beslissende penaltyserie stopte hij er liefst drie. "Myron heeft fantastisch werk verricht", vertelt elftalbegeleider Rob van der Stap.

Komende zondag speelt Texel'94 thuis tegen ZAP. Bij winst staan de Texelaars veilig en degraderen ze dus niet. Bij verlies volgt een herkansing.