Afbeelding
Foto: Deuce

Tennisteams Deuce 1 en 2 degraderen

Het eerste en tweede herenteam van Deuce zijn op de slotdag van de tenniscompetitie gedegradeerd naar de vierde klasse. Beide teams moesten in hun laatste wedstrijd het onmogelijke doen door alle wedstrijden te winnen om in de derde klasse te blijven.

Joy-trainer Baruch Coutinho en Jesper List begonnen sterk aan hun wedstrijden en wisten alle twee hun 'enkel' te winnen voor Deuce 1 , helaas bleef het daar bij en werd er met 2 – 4 verloren van Langedijk. Ook Mark Röpke begon voor Deuce 2 sterk. Hij won zijn enkel, maar helaas konden Dennis Beumkes, John List en Simon Brand zijn goede voorbeeld niet volgen, er werd met 5 – 1 verloren van Langedijk waardoor degradatie een feit is.

Deuce 3 ging voor het kampioenschap, helaas door blessures van Remko Spelde en Robbert Jalving kon er niet met de sterkste opstelling gespeeld worden. Cees van Heerwaarde wist wel zijn enkel te winnen. Helaas werden de andere partijen verloren, waardoor het team voor het derde jaar op de tweede plaats eindigt.

Deuce 4 speelde uit tegen Zeemacht, Mels Daalder, Stefan Hooijschuur en Jesper Arkenbout wonnen hun enkel en kwamen zo uit op een 3 – 3 gelijkspel waardoor ze op een prima derde plek zijn uitgekomen dit jaar.

Bij Deuce 5 zat het kampioenschap er ook nog in, maar dan moest er met 6 – 0 gewonnen worden in Waarland. Yvo Barends won zijn enkel en dubbel met Ernst Weyschede, toen Max Tuntelder en Stijn Visser ook hun enkel wisten te winnen was alles nog mogelijk. Helaas bezweken dezelfde Visser en Tuntelder onder de kampioensdruk in hun dubbel. Door het verlies van deze partij was het kampioenschap verspeeld en eindigt het team op de tweede plaats.

Dat personele problemen ook goed kunnen uit pakken ervoer het zesde Deuceteam. Marcel van Egmond, die nog nooit in competitieverband was uitgekomen, werd ingezet bij het zesde team. Van Egmond won meteen zijn enkel en daarna ook nog zijn dubbel met Dennis Saal. Dennis Vonk die ook prima op dreef was, haalde de andere twee punten binnen uit zijn enkel en dubbel met Rieuwert Pol. Een zeer knappe 4 – 2 winst voor de heren van Deuce 6.

Het eerste damesteam dat uit naar HTC moest, mocht vanwege de regen in de hal spelen, wat voor de 'hardhitters' van Deuce een behoorlijk voordeel bleek te zijn. Chantal Zwetsloot haalde twee punten binnen uit haar enkel en dubbel met Saskia Engelhart. Dezelfde Engelhart won ook haar enkel net als Marleen Hohman, waardoor de dames hun laatste wedstrijd met 4 – 2 wisten te winnen.

Het tweede jeugdteam van Deuce beleefde een prima zondag, er werd met 3 – 3 gelijk gespeeld tegen Bergen. Hester Marseille won opnieuw haar enkel wat Vincent van der Broeck en Emiel Udink ook voor elkaar kregen. Een prima prestatie op de laatste competitie zondag van dit jeugdteam.

Het eerste jeugdteam won met 6-0. Op de foto Luc van Noorden, Daniel Eelman, Marit Eelman en Esther Bakker.

Alle wedstrijden op een rijtje:

Langedijk – Deuce 1 4-2

Deuce 2 – Langedijk 1-5

Deuce 3 – Wognum 1-5

Zeemacht – Deuce 4 3-3

Deuce 5 – Waarland 4-2

Wieringerwerf – Deuce 6 2-4

Deuce 7 – Zeemacht 0-6

Heren 45+ vrij

HTC – Dames 1 2-4

Dames 2 vrij

Dames 3 – T Zijpke 0-6

Hoorn – jeugd 1 6-0

Jeugd 2 – Bergen 3-3