Kees Kikkert en zijn
Kees Kikkert en zijn "overkantse nichtje" singer-songwrite Nathanaël (Ilse Rooyackers).

Kees Kikkerts' erf zingt en vertelt

Kees Kikkert, (natuur)boer aan de Watermolenweg bij Den Hoorn (80) is een geboren en getogen Texelaar die het nodige op het eiland heeft zien veranderen, in goede én slechte zin.

Een kleurrijke Texelaar die graag vertelt over zijn ervaringen en belevenissen. Voor menig toehoorder een verrassing en een kans om méér over Texel te weten. Misschien wel meer dan vooraf gedacht dat er te weten viel.

Met aansluitend de mogelijkheid om na te mijmeren tijdens een schuur-concertje van singer-songwriter Nathanaël (Ilse Rooyackers). Zij is het "nichtje van de overkant", dat regelmatig bij Kees en zijn vrouw Saskia vertoeft. Ilse schrijft liedjes waarin melodie, tekst en pianospel samenkomen tot een boeiende, luisterrijke performance.

Texel vormt voor haar een belangrijke inspiratiebron: een plek met gezelligheid, ruimte voor overdenking en waar vogels onbeschaamd meezingen. En voor wie er dan toch is, drinkt net zo makkelijk een kop warme thee mee en proeft een van Saskia's overheerlijke baksels? Op het erf staat dit het allemaal klaar.

Een activiteit die hoort bij cultuurevenement De Lange Juni.

Entree €7,- (inclusief kruidenthee met koek van Saskia). Watermolenweg 12, Den Hoorn. Reserveren via info@klifhangertexel.nl.