De kampioenen van Texel’94 O-14-1.
De kampioenen van Texel’94 O-14-1. Foto: Willem Oosterhof

Texel'94 O-14-1 kampioen na winst tegen Alcmaria Victrix

Texel'94 O-14-1 is zaterdag kampioen geworden van de eerste klasse.

Texel'94 O-14-1 moest de laatste wedstrijd tegen Alcmaria Victrix O-14-1 winnen om definitief aanspraak te maken op het kampioenschap. Het elftal ,getraind door Marcel Ris en Gert Pansier, heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Van de 11 gespeelde wedstrijden na de winterstop ging er maar één verloren en werd er één keer gelijk gespeeld. Tegen het fysiek sterkere Alcmaria Victrix dat vierde op de ranglijst stond kon het nog een lastige wedstrijd te worden. In de eerste helft kon de tegenstander geholpen door een strakke mee wind de Texelaars nog aardig bijbenen. Texel'94 kwam verdiend met 1-0 voor wat ook de ruststand was. In de tweede helft liet Texel'94 er geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg op het veld was. Vlot combinerend sneed de Texelse aanval door de Alkmaarse defensie, terwijl de Texelse achterhoede geen kans weg gaf. Uiteindelijk won Texel'94 met 2-0, maar de uitslag had eigenlijk groter moeten uitvallen.

Op de foto staand van links naar rechts: Gert Pansier(trainer begeleider), Tycho Zijm, Daan van der Velde, Giel Windt, Pelle Blom, Klaas de Beurs, Sem Ris, Senna van der Vring, Arwen van der Berg en Renée Windt(begeleider). Zittend van links naar rechts: Jelle de Porto, Luuk Mantje, Jari Zijm, Mika Spigt, Yannick Smith en Arjen Bakker. Op de foto mist Marcel Ris (trainer/jeugdleider).