'De Kroontjes' op archiefbeeld.
'De Kroontjes' op archiefbeeld. Foto: Job Schepers

Asperges op locatie bij voldoende belangstelling

Aspergeliefhebbers opgelet. Komende vrijdag (1 juni) staat er een heuse aspergetour gepland, een samenwerking tussen restaurant De Kroontjes en Smakelijk & Meer.

De tour begint om 17:00 uur op de aspergeboerderij van de familie Keijser aan Ongeren in Den Burg. Daarna verplaatsen de deelnemers zich naar Restaurant De Kroontjes aan de Dorpsstraat aan de rand van De Koog. "Dit zal rond 18:00 uur zijn, mensen die niet eerst naar Keijser kunnen komen, kunnen ook daar aansluiten", vertelt Ronald Kroon. Na een hapje en een drankje gaan de gasten wandelen naar de beeldentuin van Stan Boon in De Koog. Tijdens de wandeling is er tijd voor een stop voor een heerlijke aspergesoep en in de beeldentuin zelf volgt weer een andere bereiding van het witte goud. Na de wandeling keert het gezelschap terug naar het restaurant waar Ronald en zijn team de avond in stijl afsluiten.

De kosten voor deze geheel verzorgde avond bedragen €97,50, maar daarvoor heeft de gast ook een geweldige avond.. Opgeven voor de aspergetour kan via kroontjes@texel.com of via info@smakelijkenmeer.nl. Het evenement vindt alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen.