Overslept
Overslept Foto: Persfoto

Overslept hoofdact

Na PEER, Backgammon, Orange Skyline en Kim Hoorweg is de laaste band van het SomPop 'Texels' hoofdpodium bekend. The Overslept uit Hilversum zal als headliner de laatste grote band op het main stage zijn.

Met het vastleggen van The Overslept heeft de organisatie een kunststukje geleverd. "De band had onlangs een hit met Save Our Souls en staat half juni ook op Pinkpop. Dat laatste maakte het lastig om ze ook voor ons kleine festival te boeken. Gelukkig merk je dat Texel dan toch aantrekkelijk is," zegt de organisatie.

De band presenteerde 25 mei de nieuwe EP Signals waarop ook de nieuwe single Figure it Out staat. De clip daarvoor is opgenomen tijdens Paaspop 2018. Op 'Signals' is duidelijk te horen dat The Overslept definitief hun eigen sound heeft gevonden. "Met deze EP hebben we buiten onze comfortzone gewerkt en ontdekt waar wij als The Overslept voor staan. 'Signals' voelt als onze sound. Modern, pulserend, met een stevige stempel van onze rock-roots," aldus frontman Sem Jonkhout.

The Overslept is een Nederlandse pop rock band uit mediahoofdstad Hilversum, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal – allen destijds actief in de alternatieve skate scene – besluit in 2014 hun krachten te bundelen met het voornemen old school pop punk nieuw leven in de blazen door het genre te combineren met elementen uit de 80's en hedendaagse rockmuziek. Het resultaat is frisse popmuziek met een stevige lading. Live staat The Overslept als een huis, met tonnen energie en een stoere uitstraling, terwijl het repertoire tegelijkertijd een pop-minded publiek aanspreekt. Bands als All Time Low en Blink 182 springen direct ter gedachte. Het optreden op het 'Texels' Hoofdpodium begint zaterdag 7 juli om 22:00 uur.