ZDH wint laatste wedstrijd

ZDH heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Het vorige week gedegradeerde Vesdo werd in Den Hoorn moeizaam met 2-1 verslagen.

Hoewel de Hoornders al voor aanvang wisten dat ze tot de nacompetitie veroordeeld zijn, wilden ze nog graag winnen van Vesdo, waarvan net na de winterstop met maar liefst 6-2 was verloren. Coaches Ruud Wassenaar en Nico Kremer konden voor het eerst weer een beroep doen op aanvoerder Lars Boogaard, die twee maanden geleden zijn neus brak.

In de openingsfase ontsnapte ZDH aan de 0-1 toen een speler van Vesdo voorlangs schoot. Daarna was Timo Westdorp dicht bij een doelpunt voor ZDH en waren afstandsschoten van Jurn Goënga en Lars Boogaard net niet succesvol. Na twintig minuten moest keeper Daniël Bakker handelend optreden bij een inzet vanaf de rand van het strafschopgebied.

Halverwege de eerste helft kwam ZDH op voorsprong. Tom Bijl gaf een schitterende dieptepass op Gijs de Graaf, die de keeper verraste door de bal fraai in één keer over hem heen te tikken: 1-0. Vlak daarna werd een doelpunt van Westdorp wegens buitenspel afgekeurd en kopte Bijl uit een voorzet van Kees Lap op de lat. ZDH kwam zelf ook goed weg toen de bal op de binnenkant van de paal werd geschoten.

Met junior Koen Jansen en routinier Mike de Bruijn als vervangers voor Willem Rommets en Lars Boogaard ging ZDH na rust op jacht naar de 2-0. Het doelpunt viel na tien minuten, toen De Graaf de bal uit een vrije trap langs de muur in de verre hoek krulde. Lang kon ZDH hier niet van genieten. In een overvol strafschopgebied wist Vesdo toch de vrije man te vinden: 2-1.

Met Tom Reijnders voor Kees Lap moest ZDH daarna de voorsprong verdedigen. Dat lukte met moeite. Hoewel de thuisploeg een paar keer kans op 3-1 had, waren de beste mogelijkheden voor Vesdo. Na negentig minuten kon de vierde overwinning worden begroet. Zondag 10 juni, speelt ZDH in Schoorl tegen Duinrand S om in de vierde klasse te blijven. Bij verlies volgt er direct degradatie. Bij winst moet ZDH op 17 juni de thuiswedstrijd tegen Nieuwe Niedorp of SDOB zien te winnen.