Verlies en winst voor Oosterend

Na de verloren wedstrijd tegen Kaagvogels afgelopen donderdag 3-2 (goals Dennis Daalder en Sijb Vlaming) trapte SV Oosterend zondag af tegen AGSV.

Na het fluitsignaal had Oosterend direct de overhand. Na afwezigheid van Barry Boersen ging het team van Oosterend vol op de aanval. Het aanvallende spel resulteerde al na tien minuten in een goal van Dennis Daalder: 1-0. Daalder was een plaag voor de defensie van AGSV, die moeite had met het rappe benenwerk van de spits van Oosterend.

Daalder was het rustpunt voorin, zodat de rest van de aanval de tijd kreeg om aan te sluiten. Zodoende kreeg Jeroen Abma een mooie kans. Maar hij trof geen net. AGSV had moeite om het sterke spel van Oosterend bij te benen. Jim Kossen gaf een mooie bal op Martijn Drijver. Hij trok de bal rustig voor en dat resulteerde in de 18e minuut in de tweede goal voor Daalder.

AGSV was niet bij machte veel terug te doen. De ploeg had overtredingen nodig om het offensief van Oosterend te keren. Dat bleek ook uit het fluitsignaal door de arbitrage, dat telkens redding bracht aan de kant van AGSV. Maar door een mooie combinatie en een bal van AGSV die voorin belandde, werd in de 21ste minuut de aansluitingsgoal gemaakt: 2-1.

Oosterend liet zich niet kennen en kreeg zelfs de kans om het derde doelpunt er in te schieten. Maar de overtredingen van AGSV werden harder. Met als gevolg dat Daalder werd geveld door een te harde overtreding aan de kant van AGSV. De sterk invallende Hessel Bos kwam voor hem in het veld. Maar net voor de thee kreeg AGSV nog een kans en het was gelijk weer raak: 2-2.

Na de rust kon AGSV wat meer terug doen, maar Oosterend bleef er in geloven en kon het spel naar zich toe trekken. Door een niet goed weggewerkte bal van de keeper kreeg Bos de bal in de 50ste minuut in zijn voeten en kaatste de bal terug richting doel. Hij trof het zijnet. Maar uiteindelijk kwam Oosterend toch op voorsprong.
Ook via de flanken speelden Drijver en Vlaming een belangrijke rol door de ballen weer voor het doel te krijgen. De kans voor Oosterend om het af te maken kwam steeds dichterbij. Maar de voorhoede verzaakte om te scoren. AGSV kon slechts iets terug doen door de ballen te ruimen en te hopen dat hun lange aanvallers de bal achter Daniel Groszpiets konden. Maar die keepte een goede wedstrijd.

Ook de verdediging van Oosterend hield het dicht achterin en zo wist Oosterend de voorsprong te behouden.