Texel begint nacompetitie goed met 9-4 overwinning op BE'79

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond een goede start gemaakt in de nacompetitie van de eerste divisie van het zaalvoetbal.

De Texelaars wonnen thuis in Ons Genoegen in Den Burg met 9-4 van BE'79 uit Berkel-Enschot. Texel heeft daardoor een marge van vijf punten met het oog op de return die komende vrijdagavond in Berkel-Enschot (bij Tilburg) wordt gespeeld. De beste gaat door naar de tweede ronde van de nacompetitie.

BE'79 begon behoudend aan de wedstrijd om zo min mogelijk punten te verspelen. Nadat Lesley Koning twee keer had gescoord, kwam de gasten uit Berkel-Enschot meer van hun eigen helft af. Met doelpunten van Yorgo Helleman en Pim de Lugt erbij ging Texel met 4-1 de rust in.

Volgens coach Martijn de Veij werd ervoor gekozen om in de tweede helft door te gaan op de ingeslagen weg, druk te zetten op de tegenstander en zoveel mogelijk punten te pakken. Dat leidde aanvankelijk tot de 5-1 van Helleman, maar vervolgens kwam Berkel-Enschot terug tot 5-3. Pieter Jan Eelman en Stijn Arends zorgden ervoor dat het 9-3 werd (waarvan één keer een tien meter trap). Dat leek de eindstand te worden, totdat BE'94 in werkelijk de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog een doelpunt wist te maken.

Dat laatste was een tegenvaller voor Texel, omdat de marge voor de tweede wedstrijd anders zes punten in het voordeel van Texel zou zijn geweest. De zaalvoetballers beginnen niettemin met een stevige voorsprong aan de tweede wedstrijd. Het is de derde keer dat Texel in de nacompetitie van het zaalvoetbal staat. Er volgt daarin nog een tweede ronde (ook twee wedstrijden) en uiteindelijk nog een finale voor de laatste twee ploegen die overblijven. De winnaar van de finale promoveert naar de eredivisie van het zaalvoetbal.