Anton Staal van het G-team dankt scheidsrechter Henk de Ruyter voor 24 jaar fluiten.
Anton Staal van het G-team dankt scheidsrechter Henk de Ruyter voor 24 jaar fluiten. Foto: Willem Oosterhof

"Rode kaart" voor scheidsrechter

Na 24 jaar het G-team gefloten te hebben heeft Henk de Ruyter zaterdag zijn scheidsrechtersfluit aan de wilgen gehangen.

Alleen voor biljarten en dan nog hoogst zelden en met tegenzin liet Henk de Ruyter wel eens verstek gaan voor de wedstrijden van het G-team op zaterdag, vertelde Klaas van den Berg, begeleider van het G-team. Het G-team en het bestuur van Texel'94 besloten deze bijzondere gebeurtenis niet ongemerkt voorbij te laten gaan. In de laatste minuut van zijn afscheidswedstrijd kreeg De Ruyter een ludieke rode kaart van begeleider Martien Maat. Een rode kaart die hij zelf in 24 jaar leiding geven aan wedstrijden van het G-team nooit had getrokken.

Door een erehaag van spelers van zowel Texel'94 als tegenstander vv Bergen ontving Henk de Ruyter uit handen van Texel'94-voorzitter Werner van de Meer een bos bloemen en werden de verdiensten van De Ruyter voor het G-voetbal gememoreerd. Jan Frans Haveman en aanvoerder Anton Staal namen van de gelegenheid gebruik om hun dank uit te spreken.

Ten slotte kreeg Anton Staal, aanvoerder van het G-team, de kampioensschaal uitgereikt en werd ook voor het G-team een erehaag gevormd.