Spannend slot

bridgecompetitie

Een zeer spannende slotavond van de winterbridgecompetitie bij Bridgeclub Alert.

De beslissing over het kampioenschap zou namelijk pas tijdens de laatste drive vallen. Drie paren waren gedurende het gehele seizoen aan elkaar gewaagd en aan het begin van de avond nog volop in de race. Uiteindelijk eindigen twee paren (Cobie en Koos Bremer, Jan Veenendaal en Piet Bakelaar) samen bovenaan en deelden derhalve de titel. Het derde paar (Peter Ruigrok en Liza van der Burg) had een minder goede laatste avond, kwam zodoende een fractie te kort en liep daardoor een (gedeelde) eerste plaats mis.

De competitie bestaat uit vier perioden van elk zeven drives. In de A-lijn werd de laatste periode een prooi voor Piet Bakelaar en Jan Veenendaal, tweede werden Herman Hagenouw & Marie-Louise Wiesman, derde Cobie & Koos Bremer, vierde Gerda Bloem & Riet van der Vis. In de B-lijn eindigden Ben en Henk Gieze met een straatlengte voor bovenaan. Zij werden gevolgd door Lies de Chavonnes & Annie Dogger. Op de derde plaats eindigden Petra Keijser en Marijke Mulder. Deze drie paren promoveren naar de A-lijn.

Inmiddels is het zomeravondbridge van start gegaan. Elke woensdagavond is er een drive in dorpshuis De Bijenkorf te Oosterend. Uiterlijk 19.30 uur aanwezig zijn. Het zomerbridge gaat door tot en met 19 september.

Bridgeclub Alert is van plan bij voldoende belangstelling in het najaar een bridgecursus voor beginners te starten. Geïnteresseerden kunnen zich alvast melden of informatie inwinnen bij Cobie Bremer, telefoon 315577 of via de mail: alert.oosterend@gmail.com.