Oosterend verslaat stug Petten

Petten was een stugge tegenstander, desondanks won SV Oosterend zondag met 3-2.

Petten had het de Oosterenders op eigen terrein al flink lastig gemaakt. Winst was dus van belang. De wedstrijd begon goed, Oosterend had de bal en kreeg al meteen kansen als verwacht alleen de aanvoerder van Petten was de beste man van het veld. Maar Dylan Betsema kreeg in de 27e min. de bal. Hij maakte een rush naar voren, passeerde een paar tegenstanders, haalde uit en scoorde de openingstreffer.

Het geluk was van korte duur. In de 29e minuut wist een aanvaller Petten de bal te bemachtigen door een fout aan Oosterender kant. Deze werd bestraft met een tegengoal: 1-1. Dit was ook de ruststand. Na rust maakte Oosterend het zichzelf onnodig moeilijk, Petten kreeg de ruimte om te voetballen. Wederom door een fout achterin aan SVO-zijde, kreeg Petten een kans voor het doel en bracht de stand in 48e minuut op 1-2.

Roderick Kamstra stond van SVO-zijde meerdere malen zijn mannetje. Hij behoedde Oosterend voor een 1-3-stand door een speler te stoppen die alleen op hem af ging. Maar Sijb Vlaming kreeg de bal, sprintte naar voren en gaf de bal voor. Dave Witte schoof de bal in de 56e minuut in het doel. Daarna kwam Oosterend weer in de wedstrijd en kreeg meer grip op het spel. De gemoederen liepen hoog op doordat Petten gefrustreerd raakte en meer voor de man ging dan voor de bal.

Vlaming kreeg een kans en schoot de bal in het doel. Maar de scheidsrechter keurde de goal af. In de slotfase had Oosterend het nog knap lastig. Maar het was Dennis Daalder die tien minuten voor tijd de derde goal maakte. De wedstrijd was gespeeld, het stugge Petten was verslagen.