Het G-team in actie tegen Koedijk.
Het G-team in actie tegen Koedijk. Foto: Marja Weijers

G-team van Texel'94 kampioen

Het G-team van Texel'94 is zaterdag kampioen geworden na een klinkende 1-8 zege in en tegen Koedijk. De Texelaars begonnen de kampioenswedstrijd erg onrustig, waardoor de thuisploeg al snel de score openende. Na een lange trap van de doelman, was het de spits van Koedijk die de bal knap controleerde en beheerst binnenschoot. In het tweede kwart van de eerste helft nam Texel het heft in handen en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Adriaan van Liere, leek de doelpuntenmaker te worden, maar gleed in de afrondende fase ongelukkig uit. Gelukkig voor de spits was Kees van der Vis uiterst scherp en reageerde hij attent door de bal snoeihard in de linkeronderhoek te schuiven. Na de gelijkmaker ging Texel vol voor de overwinning en dat leverde drie razendsnelle doelpunten op van Jeffrey Kolk, Adriaan van Liere en Kees van der Vis, waardoor het G-team met een 1-4 voorsprong aan de thee ging. Na rust ging het vanaf de aftrap gelijk mis voor de thuisploeg. De bal werd direct onderschept door Twan Weijers, die na een solo actie de bal tegen de touwen schoot. (1-5). De vijfde tegentreffer was voor Koedijk een flinke dreun. De thuisploeg zat er zwaar doorheen en dat leverde nog drie doelpunten op via Jeffrey (1x) en Kees (2x). Kort voor tijd werd de wedstrijd kort stilgelegd door de scheidsrechter van dienst nadat de mee gereisde supporters van Texel: ''Stil aan de overkant" begonnen te scanderen.